Image of Tatiana Vilhelmová

Tatiana Vilhelmová

Tatiana Vilhelmová je často obsazovaná česká filmová a divadelní herečka. Vilhelmová měří 161 cm, je levák. Od deseti do devatenácti let se věnovala baletu, nepříliš úspěšně zpěvu v Kühnově dětském sboru a recitaci. Nedokončila studium Státní konzervatoře Praha. Její matka Karla Winklerová žije v Pretorii (JAR), otec na Ukrajině, má o dva roky staršího bratra Viktora a podle svých slov „hromadu nevlastních sourozenců“. Měla několik potenciálních životních partnerů ze světa herců (Pavel Liška) i neherců, v červenci 2005 se vdala za produkčního Pavla Čecháka, 15. listopadu 2005 se jim narodil syn František, 15. července 2008 syn Cyril. Doma má psa Mikuláše. Její domovskou scénou je Dejvické divadlo (městské části Praha 6). Několikrát byla nominována na různá ocenění (sedmkrát Český lev, Cena Thálie, Cena Alfréda Radoka, Neviditelný herec). Sedmá nominace na Českého lva 2006 za hlavní ženský herecký výkon ve filmu Štěstí byla korunována vítězstvím. Ocenění se dočkává i na zahraničních festivalech (Televizní festival Monte Carlo 2001 za snímek Společnice, „Shooting star 2003“ (promo akce při MFF Berlín)).


Tatiana Vilhelmová - Filmer
Narození:
Jul 13, 1978 v Prague
Filmů:
32
Začátky:
v series Jejak Rasul
Poslední film:
Film Tátova volha 2018-03-08
Znáte z
Poster of Milenci a vrazi
Poster of Rock Follies
Filmografie
Serial Jejak Rasul Monika 2019
Film Dívka za zrcadlem Renata 2018-02-11
Film Tátova volha Tereza 2018-03-08
Film Bába z ledu Kateřina 2017-02-23
Film Špunti na vodě Nela 2017-04-13
Film Teorie tygra 2016-03-31
Film Každý milion dobrý snacha Jolana Ditrichová 2016-06-18
Serial Labyrint Martina Tesařová 2015-08-31
Film Domácí péče 2015-07-16
Film Malý pán Muří noha 2015-04-30
Film Kdyby byly ryby 2014-12-25
Film Díra u Hanušovic Maruna 2014-07-24
Film Vrásky z lásky 2012-04-12
Film V peřině paní s psíkem 2011-06-16
Film Kajínek Pokorová 2010-08-05
Film Dešťová víla Jana 2010-02-11
Film Vlna Marcela 2008-01-01
Film Opravdová láska Renáta Soukupová 2008-01-20
Film Medvídek Vanda 2007-09-06
Film Operace Silver A Taťána Hladěnová 2007-01-06
Film Chyťte doktora Jana Goldbergová / Klára Spurná 2007-11-29
Film Tajemství Lesní země 2006-12-24
Film Grandhotel Nurse 2006-10-21
Film Milenci a vrazi 2004-12-09
Film Duše jako kaviár Jana 2004-10-14
Film Jedna ruka netleská 2003-09-17
Film Divoké včely Božka 2001-11-08
Film Samotáři 2000-04-13
Film Návrat idiota Olga 1999-02-25
Film Šeptej Anna 1996-10-03
Film Indian Summer Marie 1995-02-02
Serial Rock Follies Helenka 1976-02-24