Image of Bruce Willis

Bruce Willis

Otec Bruce Willise, David Willis, byl Američan, sloužící v Německu jako voják americké armády. Jeho matka Marlene byla Němka, narozená ve městě Kaufungen. Když mu byly dva roky, přestěhovali se jeho rodiče do New Jersey v USA. Již od dětství se zajímal o hru na harmoniku a jeho snem bylo, stát se profesionálním hráčem tohoto instrumentu. Poté co se jeho rodiče v roce 1971 rozvedli, pracoval v nejrůznějších profesích - jako tovární dělník, pumpař, automechanik apod. Pak se rozhodl zkusit dramatický kurz na Státní univerzitě Montclair. Poté začal hrát v reklamních spotech a v první divadelní hře. Následovaly role na Broadwayi v New Yorku. Od 80. let se začal také objevovat v televizi a filmu. V roce 1985 získal roli detektiva v televizním seriálu Měsíční svit, za nějž v roce 1989 získal cenu Emmy. Jeho další rolí se stal snímek Schůzka naslepo. V roce 1987 se oženil s herečkou Demi Moore. O rok později si zahrál roli Johna McClana ve filmu Smrtonosná past, díky které se dostal mezi herecké superhvězdy Hollywoodu, o dva roky později přišla Smrtonosná past 2 a dále následovala role Joe Hallenbecka ve filmu Poslední skaut. V roce 1994 hrál ve filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí, o rok později natočil třetí díl Smrtonosné pasti. V roce 1998 byl obsazen ve filmu Armageddon, kde ztvárnil naftového vrtaře, který se vydal do vesmíru, aby zachránil planetu Zemi. V roce 2000 účinkoval ve filmu Můj soused zabiják. O čtyři roky bylo natočeno jeho pokračování. V roce 2007 natočil čtvrté pokračování Smrtonosné pasti.


Bruce Willis - Filmer
Narození:
Mar 19, 1955 v Idar-Oberstein, Germany
Filmů:
130
Začátky:
v movie Kane & Lynch
Poslední film:
Film Skleněný 2019-01-16
Znáte z
Poster of Elitní zabiják
Poster of The View
Poster of Hráč
Filmografie
Film Skleněný David Dunn / The Overseer 2019-01-16
Film Kane & Lynch Kane 2019
Film Reprisal James 2018-08-31
Film Air Strike Jack 2018-10-26
Film Přání smrti Paul Kersey 2018-03-02
Film Acts of Violence Detective James Avery 2018-01-12
Film First Kill Police Chief 2017-07-21
Film Tenkrát v Kalifornii Steve 2017-06-08
Film Rozpolcený David Dunn (uncredited) 2017-01-19
Film Nebezpečný náklad Eddie 2016-07-15
Film Chladnokrevné přepadení Hubert 2016-07-01
Film Die Hardest John McClane 2015-12-31
Film Na vlastní pěst Leonard Turner 2015-12-18
Film Ruku na to Bombay Brian 2015-10-22
Film Vice Julian 2015-01-16
Film Elitní zabiják Omar 2014-08-22
Film Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil Hartigan 2014-08-20
Film Altman 2014-08-01
Serial Happy Hour Himself 2014-07-26
Film Smrtonosná past: Opět v akci John McClane 2013-02-06
Film Bruce Willis: Why the Legend Never Dies Himself 2013-03-21
Film Red 2 Frank Moses 2013-07-18
Film G.I. Joe 2: Odveta Joe Colton 2013-03-26
Film B.B. King: The Life of Riley 2012-10-15
Film Looper Old Joe 2012-09-26
Film Postradatelní 2 Church 2012-09-06
Film Nezahrávej si s ohněm Mike Cella 2012-08-31
Film Lay the Favorite Dink Heimowitz 2012-06-22
Film Až vyjde měsíc Captain Sharp 2012-05-24
Film S ledovým klidem Martin 2012-04-04
Film Final Cut - Dámy a pánové 2012-02-04
Film The Black Mamba Mister Suave 2011-01-31
Serial GOSICK -ゴシック- Tom Mix 2011-01-07
Film Podraz Biggs 2011-10-17
Film Catch.44 Mel 2011-12-08
Film Warren Ellis: Captured Ghosts Himself 2011-11-01
Film Poldové Jimmy Monroe 2010-02-26
Film I'm Still Here Himself 2010-09-10
Film Red Frank Moses 2010-10-13
Film Postradatelní Mr. Church (uncredited) 2010-08-19
Film Náhradníci Tom Greer 2009-09-24
Serial Thendral Emmett Smith 2009-12-07
Film Co se vlastně stalo Himself 2008-10-17
Film Shine a Light 2008-02-07
Film Atentát na střední Principal Kirkpatrick 2008-01-17
Serial Between Two Ferns with Zach Galifianakis Unknown 2008-01-04
Serial Private Practice Joshep Blake 2007-09-26
Film Smrtonosná past 4.0 John McClane 2007-06-20
Film Nancy Drew: Záhada v Hollywoodu Bruce (uncredited) 2007-06-15
Film Neznámý svůdce Harrison Hill 2007-04-12
Film Grindhouse Muldoon (segment "Planet Terror") 2007-04-06
Film 16 bloků Jack Mosley 2006-03-01
Film Alpha Dog Sonny Truelove 2006-01-27
Film Nabít a zabít Mr. Goodkat 2006-02-24
Film Astronaut Col. Doug Masterson (uncredited) 2006-10-15
Film Za plotem RJ (voice) 2006-04-22
Film Fast Food Nation Harry Rydell 2006-05-16
Film Hammy's Boomerang Adventure RJ (voice) 2006-10-17
Film Tony Bennett: An American Classic 2006-11-22
Film Sin City - město hříchu Det. John Hartigan 2005-04-01
Film Rukojmí Jeff Talley 2005-03-10
Film Dannyho parťáci 2 Bruce Willis (uncredited) 2004-12-09
Film Genius. A Night for Ray Charles Himself 2004-10-07
Film Grand Champion Mr. Blandford 2004-08-27
Serial Double the Fist Jimmy "Tulipán" Tudeski 2004-05-21
Film Můj soused zabiják 2 Jimmy "Tulipán" Tudeski 2004-04-07
Film Slzy slunce Lieutenant A.K. Waters 2003-03-07
Serial Sweet Medicine Col. William A. McNamara 2003-09-04
Film Rugrats Go Wild Spike 2003-06-13
Film Charlieho andílci: Na plný pecky William Rose Bailey (uncredited) 2003-06-27
Serial The Ellen DeGeneres Show John McClane 2003-09-08
Film True West Lee 2002-05-28
Film The Art of Action: Martial Arts in the Movies Himself - Interviewee 2002-06-01
Film Kid Russell Duritz 2000-07-07
Film Vyvolený David Dunn 2000-11-13
Film Druhá šance Ben Jordan 1999-10-13
Serial Spaced Malcolm Crowe 1999-09-24
Serial Griffinovi Unknown 1999-01-31
Film Stav obležení Major-General William Devereaux 1998-11-06
Serial Zlatá sedmdesátá Unknown 1998-08-23
Film Jackie Chan: Můj příbeh Himself (archive footage) 1998-07-17
Film Armageddon Harry S. Stamper 1998-07-01
Film Mercury Art Jeffries 1998-04-03
Film The Hamster Factor and Other Tales of Twelve Monkeys Himself 1997-01-01
Serial The View Unknown 1997-08-11
Film Pátý element Korben Dallas 1997-05-07
Film Šakal The Jackal 1997-11-14
Serial Ally McBealová Unknown 1997-09-08
Film Beavis a Butt-Head dobýjajú Ameriku Muddy Grimes (voice) 1996-12-15
Serial Bruno the Kid Bruno the kid 1996-09-23
Film Poslední zůstává John Smith 1996-09-20
Serial The Daily Show with Trevor Noah Unknown 1996-07-22
Film 12 opic James Cole 1995-12-29
Film Čtyři pokoje Leo 1995-12-09
Film Smrtonosná past 3 John McClane 1995-05-19
Film Všude dobře, doma nejlíp Narrator 1994-07-22
Serial Inside the Actors Studio Unknown 1994-06-01
Film Barva noci Dr. Bill Capa 1994-08-19
Serial Přátelé Unknown 1994-09-22
Film Nejsem blázen Carl Roebuck 1994-12-23
Film Pulp Fiction: Historky z podsvětí Butch Coolidge 1994-09-10
Film Nabitá zbraň 1 Man Whose Caravan Is Attacked (uncredited) 1993-02-04
Film Na dostřel Det. Tom Hardy 1993-09-17
Serial Late Night with Conan O'Brien Unknown 1993-09-13
Serial Sirens Bo Weinberg 1993-03-10
Film Gauneři Unknown 1992-09-02
Film Smrt jí sluší Dr. Ernest Menville 1992-07-30
Film Hráč Himself 1992-04-03
Film Poslední skaut Joe Hallenbeck 1991-12-11
Film Hudson Hawk Eddie 'Hudson Hawk' Hawkins 1991-05-23
Film Vražedné myšlenky James Urbanski 1991-04-19
Film Ohňostroj marnosti Peter Fallow 1990-12-21
Film Kdopak to mluví 2 Mikey (voice) 1990-12-14
Film Smrtonosná past 2 John McClane 1990-07-02
Film Kdopak to mluví Mikey (voice) 1989-10-12
Film That's Adequate Himself 1989-01-01
Film Saturday Night Live: 15th Anniversary Himself 1989-09-24
Film The Return of Bruno Bruno Radolini 1987-02-17
Film Schůzka naslepo Walter Davis 1987-03-27
Film Barbra Streisand: One Voice Audience 1986-12-27
Serial The Twilight Zone Unknown 1985-09-27
Serial Měsíční svit David Addison Jr. 1985-03-03
Serial Miami Vice Unknown 1984-09-16
Serial Pink Panther and Sons Dwayne Hoover 1984-09-08
Film Rozsudek Courtroom Observer 1982-12-08
Film Prince of the City Extra (uncredited) 1981-08-19
Film Ein Guru kommt Extra (uncredited) 1980-12-08
Serial Saturday Night Live Unknown 1975-10-11
Serial Star Trek Lieutenant Muldoon 1973-09-08
Serial The Emmy Awards Unknown 1949-01-25